YouTube, görüntülemeler için ne kadar öder ve kanalda ne kadar kazanabilirsiniz?

YouTube, görüntülemeler için ne kadar öder ve kanalda ne kadar kazanabilirsiniz?

YouTube, görüntülemeler için ne kadar öder ve kanalda ne kadar kazanabilirsiniz?

YouTube, ilgi alanlarından ve tutkularından para kazanmak isteyenler için potansiyel bir gelir kaynağı, ancak kanal video görüntüleme başına ne kadar kazanacak?

İnternetten para kazanmanın birçok yolu vardır . Youtuber olmak ilk bakışta kolay gibi görünen bir yol ama bu yolu takip edenlerin sadece küçük bir yüzdesi başarılı oluyor. Birçoğu, beklenen sonucun bir parçasını bile alamadan, erken aşamalarda dersten vazgeçer.

Başarılı bir YouTube kanalı oluşturmak, uygulanması çok zaman ve çaba gerektiren çok zor bir iştir. Bununla birlikte, kanalınız yükselirse, zamanla ana gelir haline gelebilecek ek bir gelir kaynağı şeklinde iyi bir kâr elde edersiniz.

İyi haber şu ki, YouTube’da ve hatta çok iyi para kazanabilirsiniz. Kötü haber şu ki, ilk ruble alma fırsatı hemen görünmeyecek. Öncelikle para kazanmaya hak kazanmanız gerekir ve bunun için kanalın en az 1000 aboneye ve 4000 saat izlenmeye ihtiyacı vardır .

Youtuber’ların sabit ücretleri yoktur. Her kanal, ne kadar büyük olduğuna, hangi konulara sahip olduğuna ve kaç aboneye (izleyiciye) sahip olduğuna bağlı olarak farklı miktarda para kazanır. Platformun görüntüleme başına ne kadar ödediğini tartışmadan önce, YouTube’un YouTubers’a ne kadar ödediğini hangi faktörlerin etkilediğine bir göz atalım.

Youtube Geliri Görüntülemeyi Etkileyen Faktörler

İlk olarak, YouTube’un kanal sahibinden izleme başına ödeme ücreti alması için, izleyicinin bir reklamı en az 30 saniye veya yarım dakikadan kısaysa reklamın yarısını izlemesi gerekir. Diğer bir deyişle, her reklam görüntüleme sayılmaz. Ne tür bir reklamın gösterileceğini ve bu nedenle kanalınızın izleyicilerinin ne kadar ilgisini çekebileceğini kontrol edemezsiniz.

İkinci olarak, YouTube , farklı ülkelerden gelen kitleler için farklı bin gösterim başına maliyet ( BGBM ) uygular. Örneğin, Avrupa ülkeleri için BGBM, eski SSCB ülkelerinden ortalama olarak her zaman daha yüksektir. Bu nedenle hangi kitle için video çekeceğinizi önceden düşünmek gerekir. Reklam için maksimumu elde etmek istiyorsanız, Avrupa’dan bir izleyiciye odaklanmalısınız.

Üçüncüsü, BGBM, yalnızca tüm kanalın konusuna değil, aynı zamanda tek tek videolarına da bağlı olarak dalgalanabilir . Bazı videolar 3 dolar, bazıları ise eşit sayıda görüntüleme ile sadece 1 dolar getirebilir.

Ve son olarak, en basit ve anlaşılır faktör: Kanalda ne kadar popüler videolarınız varsa, o kadar çok insan görecek, o kadar çok saat izlenecek ve sonunda o kadar çok para kazanabilirsiniz.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, YouTube’un görüntüleme başına ortalama ne kadar ödediğine bakalım.

YouTube Ne Kadar Kazandırır?

YouTube, reklamverenlerden görüntüleme başına ortalama 0,18 ABD doları ücret alır. Platform, bu oranın %68’ini YouTuber’a AdSense üzerinden ödüyor. Bu, youtuber’ın görüntüleme başına 0.12 dolar alacağı anlamına gelir, yani. Her bin görüntüleme için 122$ !

Bu, saf matematik açısından, pratikte sayılar farklı olacaktır 🙂 Birçok kullanıcı reklam engelleyici kullanır, diğerleri reklamları ilk saniyelerinde atlar. Bu nedenle, YouTube’daki gerçek izleme başına ödeme 0,002 – 0,005 ABD dolarıdır. Bu, YouTuber’ın teorik olarak değil, pratikte videolarının her 1000 görüntülemesi için ortalama 2 ila 5 dolar kazandığı anlamına gelir.

Bu rakam, izleyicilerin coğrafyasına, kanalın konusuna ve yukarıda belirtildiği gibi diğer bazı faktörlere bağlı olarak bir yönde veya başka bir yönde dalgalanabilir.

Sonuç

Gördüğünüz gibi, YouTube’daki teorik ve gerçek gelir önemli ölçüde farklıdır. Bu nedenle, artıları ve eksileri önceden tartın, ayda aşağı yukarı kabul edilebilir bir kazanç düzeyine ulaşmak için ne kadar çaba göstermeniz gerektiğini değerlendirin. Sıfır sonuçla çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz – ne yazık ki, bu alışılmadık bir durum değil, özellikle de YouTuber’lar arasında neredeyse her konuda rekabet düzeyi son derece yüksek olduğu içindir. Konu ile ilgili alt kısımdan yorum yapabilir, uzman ekibimizden yardım ve taktikler alabilirsiniz..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.