Basketbol Sahası Ölçüleri

Basketbol Sahası Ölçüleri

Basketbol Sahası Ölçüleri

Basketbol sahası ölçüleri, basketbol futboldan sonra oldukça popüler olan ünlü takım sporlarından biridir ve her sahanın kendine has özellikleri olduğu bilinmektedir.

Ve her oyunun onu yöneten ve küresel yasalar olan yasaları vardır ve bu, aşağıdaki satırlarda bizi basketbol sahasının boyutlarını bilmemizi sağlayan şeydir.

Basketbol Sahası Ölçüleri

Basketbol Sahası Ölçüleri

Basketbol Sahası Ölçüsü

Basketbol turnuvaları değişiklik gösterir ve bu, turnuvaya bağlı olarak her stadyumu diğerinden farklı kılan şeydir. Basketbol sahalarının boyutları, bu oyunu ve içerdiği her şeyi yönetmek için kurulmuş olan uluslararası federasyonların belirlediği boyutlar arasında kabul edilmektedir.

Uluslararası Basketbol Federasyonu’na göre basketbol sahası standart ölçüleri 28 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindedir. Ulusal Basketbol Birliği’nde (NBA) sahanın boyutları 28.70 metre ve 15.20 metre genişliğindedir.

Bu boyutlar, uluslararası olarak kabul edildiğinden ve yasalara aykırı olduğu için başka türlü oynanamayacağından, hem erkek hem de kadın turnuvaları içindir. Amatör ve genç turnuvaları için düzenlenen basketbol sahası ölçüleri, uygunluk durumuna göre bir stadyumdan diğerine ve bir ülkeden diğerine değişmektedir. Ancak uluslararası sabit, 3.05 metre olan turnuvalar için resmi yükseklik olan sepetin yüksekliğidir.

Basketbol sahası bölümü

Futbol sahası, bu oyunun bölünmesine ilişkin ve bu stadyumların kurulduğu birçok yasaya tabidir.

Size aşağıdakilerden oluşan basketbol sahasının bölümlerini gösteriyoruz:

Takımın sepetinin arkasındaki iki bitiş çizgisiyle işaretlenen geri saha. Sepet alanı, sahanın orta çizgisi ile yan çizgileri arasında yer alır.

Oyun sahası ön alanı: Rakip takımın ilerleyişinin bulunduğu alandır ve kale tahtasının iç sınırını içerir. Bu alan, yan çizgiler ve rakip takımın sepetinin arkasındaki bitiş çizgisi arasında sınırlıdır.

Kısıtlı Bölge: Her takımın kendi sepetinin altında bulunduğu ve diğer takımın oyuncusunun bu bölgede üç saniyeden fazla bulunmasının yasak olduğu alandır. Bu yasa, iki takım arasındaki oyuncular arasındaki sürtüşmeyi önlemek içindir.

Stadyumdaki serbest bölgeler: Her takımın stadyum kısmında çizilen ve benzer renkte ve dikdörtgen şeklinde olan serbest bölgeler. Sakatlık alanı: Saha sakatlık alanı: Rakip takımın sepetine yakın alan dışında, oyun sahasının parçalarını toplayan alandır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.