Anne sütü sağdıktan sonra ne kadar kalır?

Anne sütü sağdıktan sonra ne kadar kalır?

Anne sütü sağdıktan sonra ne kadar kalır?

Göğsünüzden süt sağdığınızda anne sütü sağılır.Anne sütünü sağmak isteyebilirsiniz; Göğüsleriniz şişmiş, tıkanmış hissettiğiniz için veya anne sütünün bir kısmını daha sonra kullanmak üzere buzdolabında veya dondurucuda saklamak istediğiniz için.

Farklı kadınlar farklı miktarlarda anne sütü sağabilir ve bu birçok şeye bağlıdır, örneğin: vücudunuz, bebeğinizin son beslenmesi, yaşı ve ne sıklıkta sağdığınız, ancak sağdıktan sonra ne kadar anne sütü kalır? Cevabı öğrenin.

Elektrikli pompa ile anne sütü sağmak

Elektrikli pompa ile anne sütü sağmak

Anne sütü sağdıktan sonra ne kadar kalır?

Anne sütünün antibakteriyel özellikleri taze kalmasına yardımcı olur, böylece oda sıcaklığında 4 saate kadar, buzdolabında bir haftaya kadar, buzdolabında 2 haftaya kadar ve buzdolabında 6 aya kadar güvenle saklanabilir. -18 derece veya daha az ise dondurucu.

Evden uzaktaysanız buz torbaları olan bir soğutucu çanta kullanabilirsiniz, ancak bebeğiniz hastaysa veya hala yeni doğmuşsa, bebeğiniz taze, donmamış anne sütünden en çok yararlanacağı için hastane talimatlarını izleyin. Çünkü canlı özellikleri olası enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olacaktır.

Anne sütü emme yöntemleri nelerdir?

Sağımdan sonra ne kadar anne sütü kalır sorusunun cevabını öğrendikten sonra. Aşağıda anne sütünü sağma yöntemlerinin açıklaması yer almaktadır:

 Anne sütünün elle sağılması

Bazıları, özellikle ilk birkaç gün veya haftalarda sütü elle sağmayı daha kolay bulur.Anne sütünü elle sağmak, sütün memenin belirli bir bölümünden akışını teşvik etmenize olanak tanır. Bu, örneğin göğsünüzdeki süt kanallarından biri tıkalıysa yararlı olabilir. Sütü akarken yakalamak için memenin altında steril bir biberon veya kap tutarak sağma.Bu ipuçları yardımcı olabilir:

  1. Başlamadan önce ellerinizi sabun ve ılık suyla yıkayın.
  2. Sütü toplamak için temiz bir şey bulundurun.
  3. Bazıları, sağmadan önce memeye hafifçe masaj yapmanın sütün serbest kalmasına yardımcı olduğunu buluyor.
  4. Bir elinizle göğsünüzü, ardından diğer elinizle, işaret parmağınız ve baş parmağınızla yarım daire “C” oluşturarak sıkın.
  5. Parmağınızı ve başparmağınızı meme ucundan birkaç santimetre uzakta ve çevresindeki karanlık alanın dışında tutarak nazikçe sıkın, ancak meme ucunun kendisine baskı uygulamamaya dikkat edin.
  6. Acı verici olabileceğinden, bu acı vermemelidir. Süt damlaları görünmeye başlamalı, bundan sonra süt genellikle akmaya başlayacaktır.
  7. Damla çıkmazsa, parmağınızı ve baş parmağınızı biraz hareket ettirmeyi deneyin, ancak meme ucunun yakınındaki koyu renkli alana bastırmaktan kaçının.
  8. Süt akışı yavaşladığında parmaklarınızı daire şeklinde göğsünüzün farklı bir bölgesine hareket ettirin ve işlemi tekrarlayın.
  9. Bir memeden süt akışı yavaşladığında, memeyi diğeriyle değiştirin ve süt çok yavaş gelmeye başlayana veya tamamen durana kadar meme değiştirmeye devam edin.

 

Anne sütünün manuel pompa ile sağılması

Manuel göğüs pompaları genellikle pompanın sapına takılı bir göğüs koruyucusu ve bir toplama şişesi veya kabından oluşur. Tıpkı elle sağmada olduğu gibi, anne sütünü el pompasıyla sağmanın ilk adımı rahat ve rahat olmaktır.İşte hazır olduğunuzda atmanız gereken adımlar:

  1. Göğüs pompası koruyucusunu meme ucu ortalanmış şekilde doğrudan göğsün üzerine yerleştirin.
  2. Pompa kolunu nazikçe ve eşit şekilde sıkın, sadece süt damlaları görebilirsiniz.
  3. Süt akışı durana kadar pompalayın.
  4. Birkaç kez ileri geri tekrarlayabileceğiniz diğer memeye geçin.

 

 

Elektrikli pompa ile anne sütü sağmak

“Anne sütü sağdıktan sonra ne kadar kalır?” sorusunun cevabını öğrendikten sonra, elektrikli göğüs pompalarının manuel pompalara çok benzediğini bilmek önemlidir, ancak bunun dışında kendinizi pompalamanız gerekmez.İşte aşağıdaki adımlar :

 

  1. Göğüs pompası koruyucusunu meme ucu ortalanmış şekilde doğrudan göğsün üzerine yerleştirin.
  2. Düşük emiş ile başlayın ve size uygun bir seviyeye yükseltin.
  3. Süt akışı durana kadar pompalayın.
  4. Bir pompa kullanıyorsanız, diğer memeye geçin
  5. Pompanın akışı durduktan sonra elle sağarak genellikle daha fazla süt alabilirsiniz .

 

Ve şimdi sevgili anne, size en uygun olduğunu düşündüğünüz yöntemi seçebileceğiniz en belirgin anne sütünü emme yöntemlerini yukardaki yazıda anlattık, ancak yeterli talimatların uygulanmasına dikkat etmenizi öneririz. Seçtiğiniz yöntem ve “Anne sütü emmeden ne kadar sonra kalır?” Sorusunun cevabını vermeye çalıştık umarım faydalı olmuştur..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.